o glutenie
Czasami skorzystanie z porad dietetyka to najlepsze rozwiązanie. Czemu? Bowiem na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit odnośnie do glutenu. Dużo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Towary mleczne też są wrogie dla alergików. Wobec tego przed zmianami żywieniowymi wypada zwrócić się po radę do dietetyka, który zaleca przeróżne testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, bowiem nie chcą się przyznać że posiadają dowolny problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że prędko zdobędziemy ładną i szczupłą posturę. Tymczasem prawda bywa całkiem inna i notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa lub po prostu nie posiadamy siły na to, by wykorzystywać ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie kilku rodzajów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz powracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Czemu? Ponieważ organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że właściwa ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował i rozpoczyna się bronić kiedy jedynie jest ich mniej. dlaczego bez glutenu Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, zwłaszcza, jeżeli gwałtownie zjemy zanadto sporo. To bazowy błąd odchudzających się, porządniej w następstwie tego zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik